Tehnici de stimulare a bioenergiei

000webhost logo

Alimentatie echilibrata si sanatoasa

Recomandari pentru prevenirea si
vindecarea durerilor de ficat

Usturoiul
Papădia
Spanacul
Grapefruit
Avocado
Nucile
Ceaiul verde


Usturoiul
Conţine numeroşi compuţi organo-sulfuroşi, printre
care alicina şi seleniu, două ingrediente importante
care protejeaza ficatul şi ajută la eliminarea
toxinelor din organism.

Papădia
Frunzele de păpădie se folosesc în salate,
în tot sezonul în care această plantă se găseşte
din belşug peste tot în ţară.
Frunzele de păpădie au proprietăţi aparte,
specifice acestor flori atât de rezistente
între alte specii, rezistenţa pe care o conferă
şi organismului nostru. Consumată în salate, păpădia
este poate cea mai indicată plantă pentru
cei care suferă de afectiuni cardiace, hipertensiune
arterială, ficat gras, obezitate, ateroscleroza,
colesterol crescut sau alte tulburări ale metabolismului
grăsimilor din corp. Păpădia ajută şi în detoxifierea
ficatului, fiind indicată celor care suferă de
afecţiuni hepatice.

Spanacul
Spanacul consumat proaspăt, tăiat în salatele
de crudităţi sau frunzele de spanac murate alături de
alte legume şi zarzavaturi aduc un plus extraordinar
de vitamine şi antioxidanti nu doar pentru ficat, ci pentru
întregul organism. Spanacul gătit îşi pierde,
din păcate, din proprietăţi, mai ales din vitamine.

Grapefruit
Grapefruitul contine fito-enzime specifice numai
acestui fruct, bogat în vitamina C şi antioxidanţi,
cu proprietăţi intense asupra organismului.
Acest fruct are o acţiune atât de puternică, încât poate
inhiba chiar şi acţiunea medicamentelor, lăsând să îşi facă
efectele doar substanţele provenite din surse naturale.
Acesta este şi motivul pentru care, în
multe ţări, consumul de grapefruit pe durata unui
tratament sau a spitalizarii este interzis.
Daca nu luaţi un tratament, consumaţi cu
încredere grapefruit, acest fruct detoxifică intens
ficatul şi stimuleaza multe alte organe.
Daca totuşi vă aflaţi sub medicaţie, întrebaţi
medicul dacă tratamentul dumneavoastră poate fi influenţat
de consumul de grapefruit.
Fibrele solubile din grapefruit contribuie la
scăderea colesterolului şi determină ficatul să ardă grăsimile.

Avocado
Includerea acestui fruct în dieta va ajuta organismul
să produca un tip de antioxidant numit "glutation",
de care ficatul are nevoie pentru a filtra
componentele toxice. Potrivit cercetarilor,
consumarea acestui fruct, o data sau de 2 ori
pe săptămână, poate repara un ficat
deteriorat în numai o lună.

Nucile
Nucile, considerate şi alimentele creierului, cu a carei
formă chiar seamana, aduc un aport important de vitamine
din complexul B, vitamine esentiale, L-arginina, acizi
grasi Omega-3 substante care contribuie la o buna
functionare atat a creierului, cat si a ficatului.
Nucile sprijina functiile hepatice si faciliteaza
oxigenarea sangelui.Consumati saptamanal nuci,
dar si alte seminte – obligatoriu nepreparate termic.

Ceaiul verde
Contine catechine, antioxidanti puternici care asista
functia hepatica si sunt responsabili pentru efectul
sporit de ardere a grasimii. Aceasta bautura
protejeaza ficatul impotriva toxinelor
care pot provoca daune grave.

Tehnici de stimulare a bioenergiei
 

Tehnici de stimulare a bioenergiei



Curs online germana si engleza ...I...Meditatie si relaxare ...I... Stiri imobiliare