Tehnici de stimulare a bioenergiei

www.000webhost.com

Alimentatie echilibrata si sanatoasa

Recomandari pentru prevenirea si
vindecarea durerilor de piept

Rodia
Socul
Usturoiul
Oregano
Citricele
Camu-camu
Ceapa
Busuiocul
Ceaiul verde
Ghimbirul
Curcuma
Rozmarinul
Scorţişoara
Aloe Vera




Rodia
Potrivit unor studii clinice mai noi, acest fruct
acrişor acţionează contra pneumoniei cu o eficienţă
egală cu a usturoiului. Seminţele, ca şi pulpa
suculentă a rodiei, conţin numeroşi antioxi­danţi,
care combat inflamaţiile şi susţin mecanismele de
autoapărare ale organismului în lupta
cu bacteriile şi viruşii.


Socul
Extractul de soc constituie o armă indispensabilă
împotriva gripei, dar şi a pneumoniei, deoarece
în compoziţia plantei se regăsesc peste o duzină
de compuşi antibacterieni, antivirali şi anti­micotici.


Usturoiul - distruge bacteriile şi virusii care provoacă pneumonia
este nelipsit din arsenalul terapeuţilor naturişti,
datorită celor aproximativ 2000 de substanţe biologic
active, care îi conferă o valoare curativă excepţională.
Terapeuta Jill Stansbury, de la National College of
Naturopathic Medicine din Port­land, Oregon, îşi îndeamnă
studenţii să consume permanent usturoi, pentru a distruge
bacteriile şi viruşii care provoacă bronşita, pneumonia
şi unele infecţii ale tubului digestiv.


Oregano
Acest condiment nu serveşte doar la prepararea unui sos
apetisant pentru spaghete. Cercetările de laborator
au dovedit că el posedă şi calitatea de a
activa sistemul imunitar. Are efecte antiinflamatoare
şi antibacteriene, diminuează stresul, calmează tusea şi
eliberează căile respiratorii de secreţii.


Citricele
Datorită conţinutului lor ridicat de vitamină C, portocalele,
grepfruiturile, mandarinele, lămâile şi limetele
întăresc sistemul imunitar, oferind protecţie contra
infecţiilor virale. Există medici care introduc chiar doze
masive de vitamină C în tratamentul pneumoniei.
Desigur, nu vă recomandăm să vă trataţi o asemenea
afecţiune pe cont propriu, în schimb, vitaminizarea
în scopul prevenţiei e, într-adevăr, o idee bună.


Camu-camu - fructul cel mai bogat în vitamina C
Fructul cel mai bogat în vita­mina C este camu-camu,
urmat de amalaki (un fel de coacăze indiene), măceşe, ardei graşi,
ardei iuţi cayenne, nuci caju, mlădiţe de cârmâz, năsturel şi topinambur.
Alte surse bune sunt broccoli, papaya, kiwi, căpşunile, pepenele galben,
mango, roşiile, varza şi spanacul. N-ar fi rău să
luaţi şi un supliment cu vitamina C (eventual combinată
cu flavonoide).


Ceapa
La fel ca usturoiul, ceapa conţine şi ea principii
active care combat cu bune rezultate infecţiile căilor
respiratorii, implicit şi pneumonia.


Busuiocul
Oricine mănâncă cu plăcere o salată de roşii cu
Mozzarella proaspătă şi puţin busuioc parfumat, câteva
picături de ulei de măsline şi un strop de
oţet balsamic. Busuiocul ne aprovizionează cu
antioxidanţi, ţine la respect bacteriile şi
viruşii şi fortifică sistemul imunitar.


Ceaiul verde
După cum se ştie, ceaiul verde are un conţinut
apreciabil de antioxidanţi. Dar nu numai atât.
Cercetătorii au constatat că el poate tripla
acţiunea antibioticelor, îmbunătăţind efectul
bactericid al medicamentelor şi totodată crescând
sensibilitatea microbilor faţă de substanţele active,
chiar şi în cazul unor tulpini bacteriene rezistente.


Ghimbirul
atenuează senzaţia de greaţă provocată de chimioterapie
sau de graviditate. Totodată, el stimulează sistemul
imunitar. Puteţi prepara un ceai, turnând
apă clocotită peste câteva rondele subţiri, tăiate
dintr-o rădăcină de ghimbir.


Curcuma
Acest condiment este întrebuinţat în medicina tradiţională
chineză, ca şi în cea ayurvedică, pentru ameliorarea
artritei, îmbunătăţirea funcţiilor hepatice şi a
digestiei în ansamblu, ca şi pentru reglarea
ciclului menstrual. De asemenea, el întăreşte
imunitatea şi ne fereşte de microbi şi viruşi.


Rozmarinul
Plantă des întâlnită în bucătărie, ca şi busuiocul,
rozmarinul se numără, în acelaşi timp, printre
remediile de un real folos în asigurarea unei
bune imunităţi şi în tratamentul pneumoniei. El dă un
gust minunat supelor, ca şi mâncărurilor cu carne
de pasăre sau de miel.


Scorţişoara
Recomandată pentru rolul ei de stimulent pentru
sistemul imunitar, ea este utilă şi diabeticilor,
pe care îi ajută să-şi ţină glicemia sub control.


Aloe Vera
Cu mult înainte de domnia Cleopatrei,
egiptenii antici descoperisera puterea
plantei aloe vera. Gelul racoros, calmant,
obinut din frunza ei a fost folosit de
atunci mereu pentru a trata arsurile si
ranile minore si este baza pentru sucul de
aloe vera, eficient în ameliorarea bolilor
digestive.
CUM ACTIONEAZA. Bogat în substante
antiinflamatoare, gelul contine un material
vâscos numit acemannan care are efect
emolient, precum si bradykininase, un
compus care reduce durerile si umflaturile, si
componente care alina mâncarimile. Aloe
vera dilata vasele minuscule de sânge numite
capilare, facând sa ajunga mai mult sânge la
locul unei rani, grabind astfel procesul de
vindecare. Unele studii arata ca distruge
unele bacterii, virusuri si ciuperci sau cel
putin le inhiba raspândirea.
Gelul de aloe vera este în
mod special eficient daca se aplica pe
pielea vatamata. Ajuta în vindecarea unor
arsuri minore, a arsurilor solare, a ulceratiilor
bucale si a ranilor minore ale pielii,
calmeaza durerea si reduce mâncarimile
persoanelor care sufera de zona zoster.
Gelul creeaza si o bariera igienica de umiditate,
astfel încât ranile nu se usuca.

Tehnici de stimulare a bioenergiei
 

Tehnici de stimulare a bioenergiei



Curs online germana si engleza ...I...Meditatie si relaxare ...I... Stiri imobiliare