Tehnici de stimulare a bioenergiei

www.000webhost.com

Alimentatie echilibrata si sanatoasa

Recomandari pentru prevenirea si
vindecarea durerilor de rinichi

Lichidele
Curmalele
Alimente bogate in calciu
Suplimentele cu calciu
Reduceţi aportul de sodiu
Consum moderat de proteine
Reduceţi aportul de oxalat
LISTA ALIMENTELOR PERMISE
Alimente permise,dar în CANTITĂŢI MODERATE
LISTA ALIMENTELOR INTERZISE

Lichidele
Beţi multe lichide .Pietrele la rinichi
sunt formate din minerale concentrate în urină
care se transformă în cristale.
Dacă beţi multe lichide - mai ales apă
plată - veţi creşte cantitatea de apă din urină
iar concentraţia acestor minerale nu va fi atât
de mare încât să se transforme în calculi renali.

Curmalul
este un palmier, cunoscut si
apreciat înca din Antichitate, fiind considerat
de catre vechii egipteni un simbol al fertilitatii,
reprezentat pe monezi si pe monumentele
cartaginezilor, fiind cultivat în principal pentru
fructele sale cu un continut bogat de zahar.
Beneficii pentru sanatate:
- actiune benefica asupra prostatei si
rinichilor
- cu recomandari în tratarea
nevrozelor si a altor boli ale sistemului nervos
- are proprietati de prevenie în cazul
bolilor canceroase

Alimente bogate in calciu
Mâncaţi alimente bogate în calciu
Calciul este unul dintre componentele principale
ale pietrelor, deci - printr-un raţionament logic -
ar trebui să eliminăm alimentele bogate
în acest element. Totuşi, majoritatea calculilor
sunt formaţi dintr-un tip de calciu combinat
cu o substanţă denumită oxalat. O dietă ce oferă
organismului mai mult calciu va face ca acesta să
se unească cu oxalatul în intestin, înainte
ca cele două să ajungă în urină şi să devină
periculoase pentru rinichi.

Atenţie la suplimentele cu calciu
Un studiu efectuat de profesorii Universităţii Harvard
arată că femeile aflate în postmenopauză care
luau suplimente cu calciu erau cu 20% mai expuse
riscurilor de a dezvolta pietre la rinichi,
decât cele care nu primeau un aport artificial.
Una dintre explicaţiile oferite de cercetătorii americani
privind efectele diferite ale calciului
regăsit în alimente şi ale celui din suplimente ţine
de strânsa legătură cu oxalatul. Cel din mâncare
are şanse mai mari să fie prezent în intensine pentru
a se uni cu oxalatul, înainte ca substanţa să ajungă
în urină şi să dăuneze rinichilor.

Reduceţi aportul de sodiu
Dietele sărace în sodiu ajută la eliminarea calciului
şi a oxalatului din urină. Cea mai cunoscută
sursa de sodiu este banala sare de bucătarie
(sub formă de clorură de sodiu). Acest mineral se
găseste şi în alimentele procesate, disponibile
în comerţ, cum ar fi covrigeii, chipsurile de
cartofi, sunca şi carnaţii. Supele la cutie,
cele instant, ketchupul şi sucul de rosii sunt
o sursă bogată de sodiu şi nerecomandate persoanelor care
au sau au avut pietre la rinichi.

Consum moderat de proteine
Alimentele bogate în proteine scad nivelurile de substanţe
din urină care inhibă evoluţia pietrelor la rinichi.

Reduceţi aportul de oxalat
Calciul din produsele lactate şi din legumele cu
frunze verzi este mai important decât oxalatul
pe care îl conţin. Dar sunt alte produse precum
sfecla, spanacul, rubarba, majoritatea seminţelor
şi ciocolata care au mult oxalat şi la care trebuie să fie foarte atente persoanele cu astfel de probleme renale.

LISTA ALIMENTELOR PERMISE:
- Carne slabă de vacă, peşte, iepure, viţel, suncă slabă;
- Legume: conopidă, varză alba, ciuperci,
salată verde, mazăre, ridichi, ţelina;
- Fructe: mere, pere, piersici, caise, struguri, gutui;
- Dulciuri preparate cu albuş, siropuri, dulceată,
zahăr în cantitate mică;
- Băuturi: ceaiuri (de mentă, de
muşetel, de mătase de porumb),
sucuri de fructe şi de legume;

Alimente permise,
dar în CANTITĂŢI MODERATE:

- Cartofi şi sfecla;
- Pâine şi fainoase (orez, gris, fulgi de ovaz);
- Ouă sub formă de preparate ;
- Sare;
- Unt şi frisca.

LISTA ALIMENTELOR INTERZISE:
- Carne grasă, conserve de carne;
- Pâine neagră;
- Legume: spanac, sparanghel, rubarbă,
stevie, legume bogate în celuloza;
- Fructe: prune, agrişe, coacăze, fragi, smochine, banane;
- Dulciuri: ciocolată, cacao, marmeladă, dulceată,
prăjituri cu bicarbonat sau gelatina;
- Băuturi: ceai rusesc, cacao,
ape alcaline, băuturi carbogazoase;
- Condimente: piper, muştar, hrean.

Tehnici de stimulare a bioenergiei
 

Tehnici de stimulare a bioenergiei



Curs online germana si engleza ...I...Meditatie si relaxare ...I... Stiri imobiliare