Tehnici de stimulare a bioenergiei

000webhost logo

Alimentatie echilibrata si sanatoasa

Recomandari pentru prevenirea si
vindecarea durerilor sistemului nervos

Peștele
Nucile
Painea
Mărul
Legumele crucifere
Spanacul
Oul
Curmalul


Peștele
este unul dintre cele mai sănătoase alimente, care
poate înlocui cu succes orice fel de altă carne,
atuurile acestuia fiind proteinele de calitate și grăsimile cu
valoare biologică ridicată — renumiții acizi grași omega 3,
capabili să țină la distanță numeroase boli.
Ei sunt capabili să îmbunătățească activitatea intelectuală, mai
exact stimulează buna funcționare a creierului. Peștele
are de asemenea un conținut valoros
de vitamine din grupul B — importante pentru sistemul
nervos, vitamina A — necesară pentru sănătatea pielii și a ochilor,
vitamina D — esențială pentru asimilarea calciului în oase,
dar și minerale — fosfor, iod, calciu, zinc, fier.


Nucile
care au formă asemănătoare cu a creierului uman sunt considerate
un aliment complet și au efect benefic pentru creier
întrucât sunt bogate în acizi grași omega 3, energie și
fier, care asigură o bună oxigenare a acestuia și îi cresc
abilitatea de se menține alert și de a
reține mai ușor informația.


Painea
Piramida nutrițională are la bază, produsele cerealiere
integrale și aici cel mai la îndemână ne este pâinea.
Lăsând la o parte gustul ei bun, trebuie menționat faptul
că pâinea făcută din făină integrală este un aliment foarte hrănitor
și bogat în energie. În comparație cu făina alba, făina
integrală conține de opt ori mai multe minerale, de zece ori mai
multe vitamine și de trei ori mai multe fibre


Mărul
este o sursă bogată de antioxidanți, mai ales quercitina, substanță
nutritivă care crește capacitatea de a memora, de
enzime sănătoase care ajută digestia, dar și de vitamina C
și fibre esențiale pentru buna funcționare a organismului.


Legumele crucifere
printre care se numără varza, conopida, broccoli și varza
de Bruxelles au un puternic efect protector asupra
sistemului nervos, mucoaselor, în special ale sistemelor
respirator și digestiv, fiind prin aceasta adevărați
paznici ai acestor organe împotriva infecțiilor
Aceste legume sunt bogate în nutrienți antioxidanți ca betacarotenul,
vitamina C sau seleniul care protejează organismul de toate
toxinele absorbite din mediul poluat.


Spanacul
este o plantă din familia amarantaceelor ce conține o serie de substanțe
nutritive necesare pentru o bună activitate cerebrală
și un sistem imunitar funcțional: fier, calciu, clorofilă,
beta-caroten (necesar pentru formarea vitaminei A), vitamina C, B6,
sodiu și potasiu. Sulful pe care-l conține spanacul ajută la
eliminarea toxinelor din organism, iar vitamina A ajuta
la îmbunătățirea vederii pe timp de noapte. Datorită conținutului
mare de compuși flavonoizi, spanacul este un aliment medicament


Oul
este un aliment complet care conține proteine de
cea mai bună calitate. Gălbenușul conține un
nivel ridicat de colină (vitamina B7) și lecitină care contribuie la
îmbunătățirea funcțiilor neurologice, la reducerea inflamațiilor din
organism, la dezvoltarea creierului în diverse stadii de creștere și la
producerea serotoninei și dopaminei, cunoscute drept
hormoni ai stării de bine, ai fericirii"


Curmalul
este un palmier, cunoscut si
apreciat înca din Antichitate, fiind considerat
de catre vechii egipteni un simbol al fertilitatii,
reprezentat pe monezi si pe monumentele
cartaginezilor, fiind cultivat în principal pentru
fructele sale cu un continut bogat de zahar.
Beneficii pentru sanatate:
- actiune benefica asupra prostatei si
rinichilor
- cu recomandari în tratarea
nevrozelor si a altor boli ale sistemului nervos
- are proprietati de prevenie în cazul
bolilor canceroase

Tehnici de stimulare a bioenergiei
 

Tehnici de stimulare a bioenergiei



Curs online germana si engleza ...I...Meditatie si relaxare ...I... Stiri imobiliare